Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

UNIVERZALNI VAKUUMSKI POKROV 5, VEL. 25,5 CM

Več pogledov

UNIVERZALNI VAKUUMSKI POKROV 5, VEL. 25,5 CM

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Vakuumski pokrovi so namenjeni shranjevanju že pripravljenih jedi.

Univerzalni vakuumski pokrov 5 (premer 25,5 cm, ustreza velikostim posod s premerom od 18,5 do 24,5 centimetrov) uporabljamo za vakuumsko zapiranje loncev s kuhano hrano za večdnevno uporabo (sarma, polnjena paprika, golaž).

Dobavljivost: Na zalogi

12,60 €

Podorobnosti

Opis

Ko so embalaže živil enkrat odprte, so le-ta zaradi vpliva temperature in zraka živila neprestano izpostavljena neugodnim vplivom, kot so oksidacija, gnitje, sušenje, plesen in propadanje. Vakuumski način shranjevanja živil obstojnost, svežino in aromo živil podaljša.

Vakuumski pokrovi so namenjeni različnim velikostim posod in skodelic, pločevinkam, kozarcem, kovinskim in inox loncem, plastičnim, steklenim in keramičnim posodam ter kozarcem za vlaganje.

Uporaba

Da bi univerzalni vakuumski pokrovi delovali, mora biti rob posod raven in gladek, brez poškodb, zarez, nazobčenosti ali okraskov.

  • Pred prvo uporabo univerzalne pokrove operite. Prepričajte se, da so pred vsako uporabo robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.
  • Z vakuumskim pokrovom zaprite želeno posodo (kovinsko, plastično, keramično, stekleno, itd). Pozorni bodite na to, da je celoten rob posode, ki jo vakuumiramo, znotraj območja silikonskega tesnila.
  • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče ventila, ki se nahaja na sredini pokrova.
  • Z večkratnim vlečenjem in potiskom črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora.
  • Univerzalni pokrov odstranite s posode tako, da s kazalcem na roki odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Pokrov se bo sprostil in ga lahko odstranite s posode.

Čiščenje in vzdrževanje

Vakuumski pokrovi se lahko pomivajo z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljate strgal, grobih gobic ter krp za čiščenje niti močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov (robovi posod, tesnilni ter ventilni nastavki za črpalko).

Materiali

Tesnilo na pokrovu, črpalki in ventil so iz silikona. Univerzalni pokrovi so narejeni iz ABS plastične mase, kar zagotavlja dolgotrajnost in uporabnost izdelkov. Vsi materiali so živilsko neoporečni.

Priporočila

Za vakuumiranje univerzalnih vakuumskih pokrovov je nujno potrebna vakuumska črpalka.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti kvarjenja živil, zato priporočamo, da jih zavakuumirane vedno shranjujete v hladilniku.

 

 

Navodila za uporabo

 

Dodatne informacije

PROIZVAJALEC STATUS
TEŽA (kg) 1
CENA 12,60 €

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: UNIVERZALNI VAKUUMSKI POKROV 5, VEL. 25,5 CM

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.