Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS 21

Več pogledov

KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS 21

Kompakten mlinček, ki ni samo močan, temveč tudi lep na pogled. Dragocena naprava za vsakogar, ki uživa v peki in ceni bogato aromo in hranilne vrednosti sveže moke. Ogrodje mlinčka, posoda in pokrov so izdelani iz vezane bukove plošče (z impregnirano površino).

Dobavljivost: Ni na zalogi

259,00 €

Podorobnosti

Opis proizvajalca

 

Mlin KoMo Fidibus 21 ima zelo trdne mlinske kamne s premerom 75mm, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano.
Posebej razviti električni motor moči 250W zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.
Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena

 

Le 32 cm visok mlinček za žita. Izkoristek mlinčka Fidibus 21 je možno primerjat tudi z večjimi mlinčki. Znotraj atraktivne bukove izvedbe je 250-vatni motor, ki zmelje 100g rahle moke na minuto. Posoda ima prostornino za 850 g zrnja, kar je dovolj za pripravo več kot kilskega polnozrnatega hlebca. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Mlinski kamni se zaradi vgrajenih vzmeti tudi pri vrtenju v prazno ne drgnejo.
Majhen vendar močan. Fidibus 21 se lahko primerja tudi z večjimi mlinčki. Čudovit pomočnik za vsako manjšo kuhinjo. Edinstven koncept mletja je rezultat najnovejših raziskav in dognanj. Omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, ječmen, ajda, proso, amarant ali pira. Koruze naj bi na tem mlinčku ne mleli, saj je zelo trda, mletje bi trajalo dolgo in izvajati bi se moralo večkrat. Mlinček se lahko uporabljate za mletje riža (ne za vrsto parboiled), vendar ga melje počasneje kot drugo zrnje.

Opomba:


Če bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni.
Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

 

Priporočamo za:

Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.

 

Ni primeren za:

Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

 

Specifikacija:

 

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Teža: 6,2 kg
  • Višina izhoda za moko: 120 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 320/150/150
  • Garancija: 12 let


weichgetreide    hartgetreide  ölsaaten  Gewürze   hülsenfrüchte   kaffee

Niste prepričani kateri je pravi mlin za vas? Za pregled nad celotno ponudbo mlinov Komo kliknite tukaj.

Čiščenje mlinčka z rižem: 

Pregled mlinov in kosmičnikov: 

Video: primeri mletja različnih živil: 

 

 Živilo

 Ali deluje?

 Video
Channa Dal da klik
Urid Dal da klik
Komarčkova semena da klik
Šipek semena Srednje - veliko klik
Kava - Eduscho Crema Elegantno da klik
Kava - Kremna espresso krema da klik
Koriander da klik
Kumina da klik
Morske alge  da klik

Rumena leča

da klik
Mandljeve tropine  da klik
Poper MacKenn Mountain Peppers da klik
Črni poper da klik
Črn poper grob da klik
Basmati Riž da klik
Riževi kosmiči z zelenjavo Da * klik

da klik
Šipek grobo klik
Žajbelj da * klik
Sol da klik
Gorčična semena grobo klik
Pšenica da klik

* ... ročno nastavite v lijaku

 

Vsi testi se izvedeni z mlinčkom  KoMo Fidibus Classic ali Komo Jumbo. 

Dodatne informacije

PROIZVAJALEC KOMO
TEŽA (kg) 6.2
ČASOVNA OMEJITEV (min.) 30
PRIPOROČAMO ZA Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.
NI PRIMEREN ZA Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
BARVA BUKOV LES
MOČ (W) 250
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
HITROST MLETJA (g/min) 100
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 75
CENA 259,00 €

Ocene in komentarji

Zelo dobro Review by Martin
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca
Najprej slabe strani:
Mlinček je glasnejši kot je objavljeno, saj običajno meljete na leseni podlagi (miza, pult). Ni čisto jasno, ali je bolje, da melješ odkrito (višji toni) ali pokrito (bolj zamolklo). Vsekakor ni primeren za mletje v kuhinji, ko drugi še spijo.
Prav bi prišla še kakšna konstrukcijska izboljšava, saj se mehka posoda obnaša malo po svoje in se zaradi odvijanja in zavijanja pokrova mečka.

Dobre strani:
V resnici dela tako kot oglašuje prodajalec.
Koruzo lahko meljete, če jo prej pošljete skozi šrotar. Če drobljeno koruzo pošljete skozi standardno 4 mm sito za zrnje, bo brez težav zmleta. Potem pa je potrebno malo očistiti s pšeničnim zrnjem (zadostuje ščepec).

Odkar si sami pridelujemo žita, kupljeno moko jemo skoraj samo še v kakih slaščicah. Za preostalo poskrbi mlinček.

Opozorilo: Žitno zrnje, ki ga meljete, bi moralo biti oprano, vendar običajno tega ne storite, saj obdelavo podaljšate za nekaj dni. Kako boste odstranili nečistoče, je vaš problem in ne problem mlinčka. (Poslano 2. 08. 2015)

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: KOMO MLIN NA KAMNE FIDIBUS 21

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Other people marked this product with these tags:

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.