Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

MATEJINA VEGANSKA KUHINJA 3 - ODKRIVAJMO STARE MODROSTI

Več pogledov

MATEJINA VEGANSKA KUHINJA 3 - ODKRIVAJMO STARE MODROSTI

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Poljudno-strokovni teksti v knjigi so zbrani iz preko 25 najnovejših knjižnih virov in iz množice člankov in raziskav. Opisujejo in razlagajo, zakaj je potrebno hrano dobro prežvečiti, kako na naše telo vplivajo kava in razhudniki. Govora je tudi o tem, kakšna dieta je potrebna, da se omili ali ozdravi psoriaza in artritis. Vse opisane teme črpajo vire iz znanstvenih raziskav, ki trditve o pozitivnih in negativnih učinkih hrane na naše telo potrjujejo ter ključnih znanstvenikov, ki so raziskave izvedli.

Dobavljivost: Na zalogi

30,00 €

Podorobnosti

Hrana Nove dobe: Odkrivajmo stare modrosti

Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še. Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

Za konec je dodano še poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.

Treji del Matejine veganske kuhinje Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:

 

  • Juhe
  • Glavne jedi
  • Kruhi, namazi in prigrizki
  • Sladice
  • Solate in napitki

Dodatne informacije

CENA 30,00 €

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: MATEJINA VEGANSKA KUHINJA 3 - ODKRIVAJMO STARE MODROSTI

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.