Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

KOMPLET 6: 5L BUČKI + KROGLIČNI OBRUSI + SPIRALNI HLADILNIK

Več pogledov

KOMPLET 6: 5L BUČKI + KROGLIČNI OBRUSI + SPIRALNI HLADILNIK

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Steklen destilator za eterična olja. 

Dobavljivost: Na zalogi

500,00 €

Podorobnosti

Opis

Komplet destilatorja vsebuje:

 • 5L bučko za vodo (vrelna bučka)
 • 5L bučko za rastlinski material (biomasna bučka)
 • most (destilirna glava)
 • spiralni hladilnik
 • ločevalnik (separator)
 • 2 objemki za obrus

Obrusa med bučkama ter bučko in mostom, sta običajna. Obrusa med mostom in hladilnikom ter hladilnikom in ločevalnikom sta kroglična. Destilator je narejen iz borosilikatnega stekla.

Za uspešno destilacijo potrebujete še:

 • stojalo za destilator
 • grelnik oz. kuhalnik
 • 2 cevi za dovajanje in odvajanje vode
 • črpalko za vodo (priporočljivo)
Priporočamo tudi:
 • mazivo za obruse
 • zaščitne rokavice

Stekleni destilatorji so zaenkrat še dokaj nepoznani. Pri domači destilaciji so najpogosteje uporabljani bakreni destilatorji, za profesionalno uporabo pa tisti iz nerjavečega jekla (inox). Zagotovo je najprimernejši material za destilacijo prav steklo, vendar pa steklenih destilatorjev, s katerimi bi lahko destilirali velike količine rastlinskega materiala, žal ni, so pa zato idealni za domačo ali profesionalno uporabo v manjšem obsegu.

Zakaj steklen destilator?

Steklen destilator je tako zelo poseben zato, ker lahko celoten proces destilacije pozorno opazujete. Vidite, ko prične para izhlapevati iz bučke z rastlinskim materialom, spremljate prvo kapljico hidrolata in eteričnega olja, ki polzita preko mostu destilatorja in opazite, ko rastlinski material v sebi nima več življenja in je potrebno destilacijo zaključiti.

Pomembna prednost steklenega destilatorja je tudi to, da je prilagodljiv. Kadar ste na sprehodu po travniku nabrali le nekaj pesti zdravilnih zelišč, uporabite dvolitrsko bučko, med tem ko takrat, ko imate rastlinskega materiala več, uporabite štirilitrsko. Destilator je narejen tako, da lahko na istem kompletu spreminjate velikost tako spodnje kot zgornje bučke.

Destilacija zaradi čudovitih vonjav vedno poskrbi za razvajanje naših nosov, samo steklen destilator pa vam ponudi tudi pravo pašo za oči!  Spremljanje procesa vse od prve pa do zadnje kapljice nam omogoči nepozabno vizualno izkušnjo in ponudi otroško veselje ob spremljanju procesa. 

Primerjava steklenega destilatorja z bakrenim

Steklo je material, ki v postopku destilacije ne reagira z rastlinskim materialom, vodo ali hlapljivimi kemijskimi komponentami. Pri bakrenem destilatorju se tekom destilacije proizvaja bakrov oksid, ki vpliva na kvaliteto proizvoda. Poleg tega se baker izloča v destilat in ga zato v analizah hidrolatov zaznamo. Včasih celo do te mere, da se pojavi kot usedlina.

Pri steklenem destilatorju ni uhajanja pare skozi “spoje”, kot se dogaja pri manjših bakrenih destilatorjih, ki jih je posledično potrebno tesniti na različne načine. Tako običajni kot kroglični obrusi pri steklenem destilatorju poskrbijo za odlično tesnenje.

Pri steklenem destilatorju je ločevalnik že del samega destilatorja in zato dodaten nakup (in strošek) ni potreben. Še bolj kot to, je pomembno, da tekom ločevanja eteričnega olja od hidrolata, na steklu “izgubimo” del eteričnega olja. Večkrat kot morate hidrolat preliti, več eteričnega olja se oprime sten stekla in manj ga lahko na koncu zberete v stekleničko. Pri bakrenem destilatorju gre eterično olje iz destilatorja najprej v zbiralni kozarec (en del se ga izgubi na stenah kozarca), nato pa iz kozarca hidrolat pretočite še v ločilni lij (na katerem se zopet izgubi del eteričnega olja). Pri steklenem destilatorju vam direktno v kozarec za zbiranje kaplja le hidrolat, eterično olje pa se nabira v separatorju, ki ima ob koncu destilacije do stekleničke, v kateri ga zberemo, zelo kratko pot – le nekaj cm separatorja.

Dodatne informacije

NOVO DA
NAMEN RABE DOMAČA RABA
CENA 500,00 €

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: KOMPLET 6: 5L BUČKI + KROGLIČNI OBRUSI + SPIRALNI HLADILNIK

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Other people marked this product with these tags:

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.