Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

PRAVOKOTNA VAKUUMSKA POSODA TIMER 0,5 LITRA

Več pogledov

PRAVOKOTNA VAKUUMSKA POSODA TIMER 0,5 LITRA

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Shranjevanje v vakuumskih posodah podaljšuje obstojnost živil na naraven način. Vsi, ki so takšno shranjevanje hrane preizkusili, ga priporočajo tudi naprej.

V najmanjšo pravokotno vakuumsko posodo shranjujete

 • sladkor, kavo, začimbe,
 • čaj, bombone,
 • omake, prigrizke in narezke.

Posoda za shranjevanje je dolga 16, široka 9 in visoka 8,5 centimetrov. Mere širine in dolžine so enake kot kot pri 0,8-litrski posodi, da ju lahko shranjujemo eno vrh druge. Je posoda z najmanjšim volumnom iz skupine vakuumskega shranjevanja.

Dobavljivost: Na zalogi

7,80 €

Podorobnosti

Opis

Vakuumski način shranjevanja živil obstojnost, svežino in aromo živil podaljša. Izognemo se različnim vonjavam, ko odpremo hladilnik - živila so namreč zaradi vpliva temperature in zraka neprestano izpostavljena neugodnim vplivom, kot so oksidacija, gnitje, sušenje, plesen in propadanje.

Pravokotne posode so oblikovane tako, da zaradi njihove oblike ne izgubljamo prostora na kuhinjskih policah, pultu, hladilniku ali zamrzovalniku. Zložimo pa jih lahko tudi eno na drugo.

Posode iz serije Timer so nadgradnja dobro poznanih vakuumskih posod;

 • posode imajo močan in izpopolnjen pokrov,
 • na pokrovu je priročen koledar, kjer si lahko označite rok uporabe izdelkov (še posebej, ko shranjujete občutljiva živila, npr. mozzarello, salamo),
 • posode so narejene iz kvalitetega materiala, ki je BPA FREE.

Uporaba

 • Z vakuumskim pokrovom zaprite posodo in potisnite ročki navzdol.
 • Z večkratnim vlečenjem in potiskom ročne vakuumske črpalke črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (količina, kolikokrat je potrebno vleči in potisniti, je odvisna od velikosti posode in zasedenega volumna v njej).
 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka). Ročaja pokrova preklopite navzgor in odstranite pokrov s posode.

Za vakuumiranje posod je nujno potrebna vakuumska črpalka.

Z uporabo priročnega koledarja na pokrovu posode lahko označite rok uporabe izdelka ali pa datum kdaj ste živilo shranili v posodo.

Vakuum zelo upočasni, vendar ne more preprečiti oksidacije, zato zavakuumirana živila, če imate možnost, vedno shranjujte v hladilniku.

  Čiščenje in vzdrževanje

  Čistite jih lahko z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Ne uporabljajte strgal, grobih gobic ter krp za čiščenje niti močnih čistilnih sredstev. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov (robovi posod, tesnilni ter ventilni nastavki za črpalko).

  Materiali

  Vsi materiali so živilsko neoporečni in narejeni iz materialov, ki so BPA FREE. 

   

Dodatne informacije

PROIZVAJALEC STATUS
TEŽA (kg) 1
CENA 7,80 €

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: PRAVOKOTNA VAKUUMSKA POSODA TIMER 0,5 LITRA

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.