Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

EMILE HENRY KERAMIČNA POSODA ZA SHRANJEVANJE KRUHA PEŠČENA

Več pogledov

EMILE HENRY KERAMIČNA POSODA ZA SHRANJEVANJE KRUHA PEŠČENA

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Podolgovata keramična posoda za shranjevanje kruha. 

Dobavljivost: Na zalogi

80,00 €

Podorobnosti

Sestavljen iz naravnih in trpežnih materialov z idealnimi lastnostmi za shranjevanje. Posoda še posebej uravnava vlažnost in podaljša svežino vašega kruha za nekaj dni. Odprtina, ki jo ima omogoča kroženje zraka, kruh ostane hrustljav in ohrani pravšnjo vlažnost in mehko sredico.  Posoda kruhu podaljša svežino za nekaj dni. 
Dovolj velika, da lahko hkrati sprejme več kruhov, tudi  za peciva, zaboj za kruh zavzame malo prostora na pultu ali polici in ima eleganten in brezčasen dizajn. Naoljen bukov pokrov izolira in ščiti kruh. Obrnjen služi kot deska za rezanje, v žlebovih se zbirajo drobtine, delovna površina pa ostane čista. 

Materiali:
- Naoljena bukova lesena prevleka - čistiti z vlažno krpo.
- Emajlirana keramična podlaga - lahko se pere v pomivalnem stroju. 

 • Dolžina / premer - 35.50 cm
 • Širina - 24.50 cm
 • Višina - 15.80 cm
 • Notranja dolžina 32.50 cm
 • Notranja širina - 22 cm
 • Notranja višina - 12.50 cm
 • Kapaciteta 6.5 L
 • Prostornina - 6.5 L
 • Teža - 3.9 kg
 • 10 let garancije

ZGODOVINA IN TRADICIJA

1848 je mlad lončar Jacques Henry ustanovil v Marcigny-ju  v Burgundiji majhno keramično delavnico. 1870 leta je imel že 20 zaposlenih. Delavnico je kmalu predal svojemu sinu Paulu. 

Paul je 1900 leta s svojimi izdelki osvojil Pariz. Njegova izdelki so se kaj kmalu znašli na mizah najbogatejših parižanov. 1911 je Paul dizajniral znamenit pekač za pečenje pit, ki je postal zaščitna znamka takratnega podjetja. 

Med vojnama je delavnica zaradi pomanjkanja naročil trpela. Po vrnitvi iz vojne jo je ponovno postavil na noge Sin Emile. 

1955 jo je Maurice, obrtnik, rokodelec in inženir moderniziral proizvodnji proces, obenem pa ohranil stara rokodelskih znanja izdelave. 

1982 je Jacques kot poklon svojemu dedku spremenil ime podjetja v Emil Henry. Podjetje predstavlja strast do zemlje in ognja ter znanje, ki se prenaša iz generacije v generacijo. 

1983 je Jacques-  inženir in amaterski kuhar posodobil oblike posod. Spremenil je težo in obliko posod, posodam je dodal ročaje in na splošno izboljšal njihovo funkcijo in praktičnost. 

1986 so začeli delati posode v barvah. Barve so pripomogle še k večji razširjenosti posod po svetu. 

2005 je Jacques dizajniral novo posodo: tajin. To je prva moderna posoda iz lončenine, s katero lahko kuhamo na ognju in na vseh ostalih izvorih toplote. 

2014 je Jacquesov sin Jean Baptiste dizajniral nov pekač za pečenje kruha, ki je postal  ikona. Pekač  uporablja stare principe tradicionalne krušne peči  za peko kruha. 

Danes je keramika  Emile Henry znana po vsem svetu. Že šesta generacija skrbi za kvaliteno in ročno izdelano lončenino. 

  

  LASTNOSTI IN GARANCIJA

  Burgundska glina  temperaturo počasi razširi do samega jedra posode. Hrana je tako kuhana enakomerno, kar doprinese k aromatičnosti  in okusnosti hrane. Keramika dlje časa zadrži temperaturo, kar pomeni, da še nekaj časa  po tistem ko je prinesemo na mizo ohrani hrano toplo. 

  Emile Henry posode lahko takoj iz zmrzovalnika poostavimo v peč, ker izredno dobro prenašajo termični šok.  Z njimi lahko kuhamo na ognju in jih peremo v pomivalnem stroju. 

  Ne vsebujejo svinca in kadmija, glazura ustreza standardu California Prop 65. Vsi produkti so 100 % varni za hrano. Barva glazure ne zbledi z leti. 

  Vsi izdelki Emile Henry imajo 10 let garancije. 

   

   

   

   

  Dodatne informacije

  PROIZVAJALEC EMILE HENRY
  NOVO DA
  NAMEN RABE DOMAČA RABA
  DIMENZIJE V MM (ŠXGXV)
  BARVA BELA
  CENA 80,00 €
  MATERIAL KERAMIKA
  GARANCIJA ŠTEVILO LET 10

  Napišite svoj komentar

  Ocenjujete izdelek: EMILE HENRY KERAMIČNA POSODA ZA SHRANJEVANJE KRUHA PEŠČENA

  Kako si ocenil ta artikel? *

    1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
  Kvaliteta
  Vrednost glede na ceno
  Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

  Oznake artikla

  Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.