Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

SOKOVNIKI

Sveže stisnjen sok je največ, kar lahko naredite za svoje telo. Na ta način dobi vaše telo hranila neposredno, v 15 minutah in izkoristek je kar 4x večji, kot če bi sadje ali zelenjavo zaužili celo. Jutranji kozarec svežega soka vam bo spremenil življenje. Seveda pa je ključnega pomena tudi, da je sok pripravljen na pravi način, ki res iztisne in ohrani največ hranil. Kako se odločiti za pravi sokovnik si preberite v nadaljevanju...

Kaj vse moram vedeti pred nakupom sokovnika?

Z iskanjem in testiranjem visokokakovostnih sokovnikov se ukvarjamo že dolga leta in v tem času se je nabralo veliko znanja in izkušenj, ki jih z veseljem posredujemo vam, da boste poiskali najboljši sokovnik za vaše potrebe.V pomoč pri odločanju smo vam pripravili nekaj koristnih napotkov, z vsemi ostalimi vprašanji pa se lahko kadarkoli obrnete neposredno na ekipo EKO365.

Kateri sokovnik bi bil torej najbolj primeren zame?

Izbira sokovnika ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled. Pri vseh sokovnikih bo rezultat sok, vendar so načini pridobivanja soka in predvsem kvaliteta končnega rezultata zelo različni. Z različnimi načini pridobivanja so mišljeni različna tehnika oz. mehanizem sočenja, delovni koraki, čas potreben za sočenje,...

Idealnega sokovnika, ki bi bil primeren za vsakogar, ni. Kot pri marsikateri stvari v življenju, imamo tudi tu ljudje različne ideje, potrebe in možnosti, zato je dober razmislek in strokoven nasvet še kako dobrodošel.  Tu smo, da vam pomagamo poiskati najboljši sokovnik za vaše potrebe.

Pred nakupom sokovnika se morate vprašati sledeče: 

Kaj nameravam sočiti?

S sokovniki lahko sočimo skoraj vse vrste sadja in zelenjave. Zanimivo postane šele, ko pridemo do listnate zelenjave in jagodičja (ribez, maline, grozdje itd.), ki niso primerni za vsak sokovnik. Za primer sokovniki z enojnim vijakom-polžem in sokovniki z dvojnim zobnikom so primerni za pšenično travo in zelišča, česar pa centrifugalni sokovniki ne zmorejo. Pomembno je, da veste, kaj boste največ sočili, in kateri sokovi so vam najbolj všeč.

Kakšen sok imam najraje?

Ali imate radi gostejše, kašaste sokove oz. sokove z majhnimi koščki sadja in zelenjave iz sokovnikov z nizkim številom obratov ali imate raje bolj bister sok iz centrifugalnih sokovnikov? Ali nameravate uživati sok takoj, ko ga naredite z vašim centrifugalnim sokovnikom ali potrebujete sokovnik z nizkimi obrati, ki vam omogoča hranjenje soka dalj časa? Ali vas moti pena, ki nastane pri sočenju z centrifugalnimi sokovniki? Če bi želeli kvaliteten sok, pa vas motijo vlaknine v njem (osebne preference, post, zdravilne kure) naj vam namignem, da je sok sokovnikov z nizkimi obrati mogoče precediti s cedilom ali vrečko, ki se uporablja za izdelavo rastlinskega mleka.

Kakšno količino soka nameravam pripravljati?

Centrifugalni sokovniki lahko hitro predelajo večje količine sadja in zelenjave medtem, ko so sokovniki z nizkimi obrati nekoliko počasnejši, a lahko obratujejo tudi 30 minut naenkrat. S počasnim sočenjem dobimo sok boljše kvalitete, ki ohrani več vitaminov in je bolj zdrav. Prednost počasnega sočenja je tudi boljši izkoristek, zato pri enaki količini sadja ali zelenjave dobimo več soka kot pri centrifugalnih sokovnikih. Nekateri sokovniki imajo zaprt sistem, zato ste omejeni na to koliko soka lahko pridelate naenkrat. Torej, imejte v mislih koliko soka boste zaužili vsak dan.

Kako pogosto bo sokovnik v uporabi?

Vse sokovnike je potrebno očistiti takoj po končanju sočenja. Torej - popijte sok in takoj nato pomijte sokovnik. Pri kvalitetnem sokovniko to ne bo problem, saj so zasnovani za čim lažje čiščenje, izdelani iz prvovrstnih materialov, so zasnovani imajo priloženo orodje za čiščenje in Ta aktivnost ne predstavlja problema na začetku, vendar lahko po določenem času predstavlja veliko oviro pri motivaciji za sočenje. Preden se odločite za nakup sokovnika predlagamo, da ponovne premislite izbiro tudi s tega vidika. Včasih je bolje uživati sok slabše kvalitete iz centrifugalnega sokovnika kot nič iz odličnega sokovnikov z nizkim številom obratov, ki konča v omari zato, ker ga niste pripravljeni čistiti.

Koliko denarja je vredno moje zdravje?

Na trgu je velik razpon kvaliteti sokovnikov in velik razpon cen. Tisti res poceni sokovniki, ki jih je mogoče najti povsod na trgu, navadno ne bodo trajali dolgo časa in rezultati sočenja bodo slabi. Saj ste že slišali rek: "Za malo denarja malo muzike." Sočenje s poceni sokovniki vedno daje slabe rezultate, kar je lahko vzrok, da sočenje opustite in pozabite na to izvrstno zdravo navado. Zaradi tega predlagamo, da raje prihranite denar in sploh ne kupite takšnega sokovnika, samo jezili se boste zaradi neskončnega pomivanja in slabo naloženega denarja. Srednji razred sokovnikov predstavljajo sokovniki z enojnim vijakom. Ti imajo dobre izkoristke, dajejo kvaliteten sok in imajo odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Tudi pomivanje je super hitro in enostavno, zato so primerni za pogosto uporabo tudi majhnih količin sokov.

Najdražji sokovniki pa so z dvojnim zobnikom, ker dajejo najboljše rezultate.
Vendar so tudi tu med posameznimi modeli in proizvajalci razlike v tem, za katero sadje in zelenjavo se kateri obnese najbolje. Zato predlagamo, da si ob posameznem modelu ogledate, za kaj ga najbolj priporočamo.

V kolikor se tudi po branju naših kratkih napotkov ne morete odločiti, ne oklevajte in nas pokličite ali nam pišite - potrudili se bomo, da vam olajšamo izbiro pravega sokovnika za vaše osebne potrebe.

Želimo, da uporabljate svoj sokovnik v čim pogosteje in dosežete optimalno zdravje.  Nakup sokovnika običajno ni poceni odločitev, zato ne sme biti impulziven nakup. Dobro premislite, kaj potrebujete, VPRAŠAJTE, česar ne veste in zagotovo se vam bo investicija povrnila z boljšim in bolj zdravim življenjem.

Tu smo za vas.

Aleš, Jana in Mateja

Mreža  Vrstice 

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Mreža  Vrstice 

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5