Kjer zdravje najde svoj dom

Košarica

Skupni znesek: 0,00 €

SET ZA ANALIZO - TESTIRANJE PITNE VODE, WaterSafe

Več pogledov

SET ZA ANALIZO - TESTIRANJE PITNE VODE, WaterSafe

Bodite prvi in ocenite ta artikel


Set za hitro testiranje pitne vode WaterSafe - vse za enostavno določanje kvalitete pitne vode. Dobljene vrednosti primerjate z mejnimi vrednostmi za pitno vodo


Dobavljivost: Na zalogi

22,31 €

Podorobnosti

Hitri test - Set za testiranje pitne vode

 S testom lahko naredite sedem različnih testov in enostavno določite kvaliteto vode. Vsebuje naslednje teste:

Vsebina / reagenti za analizo vode:

1x test: vsebnost bakterij
1x test: svinec / pesticidi
1x test: nitrati / nitriti
1x test: pH
1x test: trdota
1x test: klor

 

ZAKAJ TESTIRANJE VODE?

 Voda je pomembna za človeka in je lahko vir nevarnih onesnaževalcev, ki povzročajo akutne in kronične bolezni. 

Minimalna in ponavadi dovoljena izpostavljenost umetnim in sinetičnim kemikalijam je lahko zelo zahrbtna in na dolgi rok povzroči poškodbe z resnimi in smrtonosnimi posledicami. 

Klor, se v Sloveniji uporablja za dezinfekcijo vode, v USA je prepovedan. Klor lahko reagira z organskimi snovmi, ki tvorijo trihalometane, ki lahko po WHO povrzočajo raka. 

V pitni vodi pa lahko najdemo tudi naravne onesnaževalce, tudi take s smrtonosnimi posledicami. Po podatkih centra za nadzor in preprečevanje bolezni (v USA) JE E.colli bakterija odgovorna za približno 73.000 primerov okužbe in 61 smrti na leto samo v ZDA. V Afriki je ta številka velika, smrtni primeri pa so zabeleženi tudi v Sloveniji. 

Svinec  lahko pronica iz starih cevi vodovodne napeljave, ki je še vedno prisotna v mestnih naseljih in hišah v napeljavi v Sloveniji. Svinec je strupen in povzroča veliko različnih sistemskih in razvojnih problemov pri odraslih in otrocih. 

V ZDA je približno 1.000.000 otrok, mlajših od šest let, ki imajo v krvi količino svinca, ki je izjemno zaskrbljajoča.

Pesticidi so bili odkriti v vsakem velikem vodovodu v ZDA. Vsebnost pesticidov v Evropi in Sloveniji je podobna, vendar so v različnih državah različna merila dovoljene vrednosti. Še nedavno tega, je bila v Sloveniji najvišja dovoljena vrednost atrazina v pitni vodi dvajsetkrat večja kot v ZDA. 

V pesticidih so nevarne sintetične kemikalije, ki so bile odkrite v visokem odstotku v podzemnih vodah v ZDA. Večino sestavin v kemičnih izdelkih multinacionalk ne poznamo in jih v pitni vodi tudi ne iščemo. 

Nihče pa ne more predvideti in razumeti vseh možnih kombinacij kemičnih spojin in elementov v vodi. Na primer določi se zgornja meja za nitrate, THM in klor, vprašamo pa se kaj naredi kombinacija ? Aktivno oglje je celo užitno, sol ravno tako, žveplo neproblematično, skupaj pa tvorijo dimni smodnik, ki ima popolnoma drugačne lastnosti. Voda lahko topi največ elementov tega planeta !

Dodatne informacije

NOVO DA
CENA 22,31 €

Napišite svoj komentar

Ocenjujete izdelek: SET ZA ANALIZO - TESTIRANJE PITNE VODE, WaterSafe

Kako si ocenil ta artikel? *

  1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točk
Kvaliteta
Vrednost glede na ceno
Zadovoljstvo s storitvami prodajalca

Oznake artikla

Za ločevanje tagov uporabljajte presledke. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.